Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Pe platforma Punctului Focal au fost discutate ultimele aspecte privind organizarea procesului de vaccinare anti-COVID-19 în Republica Moldova

27/01/2021
Pe platforma Punctului Focal au fost discutate ultimele aspecte privind organizarea procesului de vaccinare anti-COVID-19 în Republica Moldova

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Punctului Focal au analizat stadiul de pregătire al sistemului de sănătate pentru recepționarea, distribuirea și organizarea campaniei de vaccinare a populației împotriva COVID-19 și au discutat ultimele detalii organizatorice.

Astfel, la nivel național și regional au fost determinate punctele de vaccinare, care vor fi localizate în instituțiile medicale spitalicești, Centrele Medicilor de Familie, Centrele de Sănătate, Centrele Consultativ-Diagnostice, instituțiile rezidențiale, fiind determinate și echipele mobile care vor administra vaccinul anti-COVID-19.

Totodată, este în proces de lucru și definitivare sistemul de evidență electronică, care va permite monitorizarea procesului de vaccinare anti-COVID-19 și actualizarea zilnică a informației privind persoanele vaccinate la nivel național. Sistemul va înregistra mai mulți indicatori precum categoria persoanelor, tipul vaccinului și data administrării acestuia. Totodată, sistemul va permite înregistrarea efectelor adverse post imunizare și raportarea acestora.

Menționăm că, la data de 13 ianuarie 2021 Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat Planul național de imunizare anti-COVID-19, în care sunt incluse etapele și categoriile persoanelor care vor fi vaccinate. Țara este în așteptarea vaccinului atât pe platforma COVAX, care a anunțat livrarea primului lot în luna februarie, dar și din ajutorul oferit din partea României.

Spread the love