Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

MSMPS precizează: Certificatele medicale (F-027) se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi

14/08/2020
MSMPS precizează: Certificatele medicale (F-027) se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi

La data de 31.07.2020,  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Ordinul  nr. 703/2020 „Cu privire la examinările medicale profilactice a copiilor pentru admitere în instituţiile de învățământ preşcolar primar şi gimnazial, inclusiv periodice, în condiţiile pandemiei cu infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19)”.

Menționăm că prevederile ordinului respectiv se referă la 2 tipuri de examene medicale:

1. Pentru admiterea (înmatricularea copiilor în instituțiile de învățământ, înmatricularea pentru frecventarea grădiniței, înmatricularea în clasa întâi sau în cazul când este schimbată școala), până  la data de 20.08.2020. În cazuri argumentate,  perioada de efectuare a examenului medical poate fi prelungită.

2. Pentru controlul profilactic periodic a copiilor sănătoși la vârste standarde, care se efectuează programat pe parcursul anului.

Scopul aprobării ordinului este de a simplifica procedura efectuării examinărilor medicale profilactice menționate la copii, inclusiv excluderii supraaglomerării în cadrul instituțiilor medicale.

În acest context, MSMPS precizează: NU este necesar examenul medical și prezentarea certificatului (F-027) pentru toți copiii și elevii, odată cu începerea procesului educațional de la 01 septembrie 2020.

Spread the love