Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Maratonul vaccinării de la casă la casă. 15 echipe mobile au informat și vaccinat cetățenii din raioanele Briceni şi Edineț

03/07/2021
Maratonul vaccinării de la casă la casă. 15 echipe mobile au informat și vaccinat cetățenii din  raioanele Briceni şi Edineț

15 echipe mobile, formate din voluntari ai Asociației Studenților și Rezidenților din cadrul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au mers din casă în casă pentru a informa locuitorii din raioanele Edineț și Briceni despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 şi pentru a imuniza doritorii de a se proteja de virus.

De menționat că astfel de maratoane se vor desfăşura în toată țara. În total, pe parcursul zilei de 3 iulie, au fost vaccinate în jur de 400 persoane și informați peste 2.000 de oameni.

Acțiunile de organizare a echipelor mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se desfășoară cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și UNICEF Moldova. În cadrul acțiunilor de informare și imunizare au fost implicate și autoritățile publice locale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, lucrătorii medicali, precum și secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

„Mulțumim UNICEF si OMS Moldova pentru suportul acordat, atât tehnic și logistic, precum și tuturor celor implicați în acest exercițiu. Prin astfel de acțiuni ne propunem să creştem acceptabilitatea vaccinării în rândul populației. Oamenii, care nu au posibilitate să meargă la medicul de familie pentru vaccinare, s-au bucurat că au această posibilitate de a se vaccina împotriva COVID-19 la domiciliu”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

„Suntem bucuroși să participăm în cadrul acestor acțiuni de informare și imunizare a populației alături de MSMPS, OMS și UNICEF Moldova. Atingerea unei acoperiri vaccinale e mai mult decât vitală în aceste clipe și suntem mândri să oferim suport, astăzi, unui număr atât de mare de persoane care își doresc să lupte împotriva pandemiei. Vaccinați-vă împotriva COVID-19 pentru o viață mai sanătoasă, pentru a reveni la normalitate și pentru a ne proteja eficient de virus”, a spus șefa Centrului de Sănătate Publică Edineț, Aliona Pistruga.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie în Republica Moldova. Până în prezent, 739.402 de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova.

Spread the love