Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Intensificarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19 în cadrul instituțiilor medicale

05/02/2021
Intensificarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19 în cadrul instituțiilor medicale

Ponderea cazurilor de infectare în rândul lucrătorilor medicali și asigurarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19 în instituțiile medico-sanitare, au fost discutate astăzi în cadrul unei ședințe online cu toți conducătorii instituțiilor medico-sanitare publice din țară. La discuții au participat secretarul de Stat al MSMPS,  Tatiana Zatîc, reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Organizației Mondiale a Sănătății.


În cadrul ședinței, a fost abordată necesitatea intensificării rolului comitetului de control a infecțiilor asociate acordării asistenței medicale, prin organizarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și control la locul de muncă, verificarea cunoștințelor și aptitudinilor privind respectarea măsurilor acestora, utilizării corecte a echipamentelor de protecție personală.

Conducătorii  instituțiilor  medicale  au fost informați despre necesitatea executării prevederilor  actelor normative emise de MSMPS privind raportarea și de asigurare a măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19 în cadrul instituțiilor medico-sanitare.


“Este regretabil faptul că numărul infectărilor în rândul lucrătorilor medicali este mare și că am pierdut specialiști valoroși din sistemul medical. Îndemn conducătorii instituțiilor medicale să evalueze riscurile de infectare în rândul lucrătorilor medicali, să monitorizeze permanent situația în instituții și raporteze ministerului provocările întâmpinate, pentru indentificarea imediată a unor soluții”, a subliniat Tatiana Zatîc.  

Menționăm că, ponderea cazurilor de infectare în rândul lucrătorilor medicali din numărul total de infectări constituie 9,45%.

Spread the love