Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Campania de donare voluntară de sânge „O cale spre viață”

09/09/2019
Campania de donare voluntară de sânge „O cale spre viață”

În contextul fortificării activităţilor de promovare şi participare la donarea voluntară de sânge a reprezentanţilor forţelor de apărare, element important pentru securitatea hemotransfuzională, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui organizează campania de donare de sânge voluntară, cu genericul „O cale spre viață”, în rândurile angajaților și reprezentanților forțelor de apărare din subordinea Ministerului Apărării. Mesajul evenimentului este de a îndemna forțele armate, cât și populația ţării să doneze sânge altruist, contribuind, astfel la «dăruirea de viaţă» printr-un act de înalt spirit civic. Campania este o măsură a realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național de securitate transfuzională, autosigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021.

Campania se va desfășura în mai multe localități a țării în perioada 10 – 11 septembrie curent, conform programului:

Municipiul Chișinău, 10 septembrie 2019:

Tabăra Militară 142, Batalionul de gardă, str. Petrarilor 3, orele 09.00-15.00.

Municipiul Bălți, 11 septembrie 2019:

Brigada nr.1, Infanterie motorizată, Str. 31 august 24, orele 09.00-15.00.

Municipiul Cahul, 10 septembrie 2019:

Brigada nr.3, Infanterie motorizată, Str. Mihai Viteazul 4, orele 09.00-15.00.

Cheia pentru o transfuzie inofensivă sunt donatorii voluntari şi neremuneraţi, iar promovarea continuă  a donării voluntare a sângelui este apreciată în politica de sănătate mondială drept condiţia de bază pentru o securitate transfuzională inofensivă.

În Republica Moldova numărul donărilor voluntare de sânge se majorează treptat în ultimii ani.

Scopul măsurii organizate nu este numai recrutarea unui număr mare de donatori, care vor dona în această perioadă, dar și încurajarea întregii societății la donarea de sânge benevolă, sistematică în schimbul unei satisfacţii morale şi conştientizării faptului, că au contribuit la salvarea unor vieţi umane.

Spread the love