Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Acord de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind furnizarea de echipament medical

18/11/2020
Acord de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind furnizarea de echipament medical

Astăzi, 18 noiembrie, Cabinetul de Miniștri a aprobat semnarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind furnizarea de echipament medical în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială.

Grantul în sumă de 100 milioane Yeni Japonezi sau echivalentul a 800 mii de euro va fi acordat Republicii Moldova pentru achiziționarea de echipamente, produse sau servicii medicale, inclusiv pentru întreținerea acestora.

Acordul de grant reprezintă un tratat bilateral care se va încheia prin schimb de note dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei și are drept scop să contribuie la implementarea Programului de dezvoltare economică şi socială, prin extindere şi acordare de mijloace valutare pentru finanţarea achiziţiei de echipamente medicale (produse şi/sau servicii) pentru Republica Moldova din surse eligibile convenite.

Acesta va intra în vigoare la data recepţionării de către Guvernul Japoniei a notificării în scris din partea Guvernului Republicii Moldova cu privire la finalizarea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea în vigoare a acestuia.

Spread the love