Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

9 – 14 septembrie: Săptămâna Națională pentru combaterea intoxicaţiilor acute exogene cu substanțe chimice

09/09/2019
9 – 14 septembrie: Săptămâna Națională pentru combaterea intoxicaţiilor acute exogene cu substanțe chimice

În perioada 09 – 14 septembrie curent, se desfășoară Săptămâna Națională pentru combaterea intoxicaţiilor acute exogene de etiologie chimică cu genericul „Nu utilizați substanțele chimice pentru tratamentul oamenilor”, acțiune organizată de Agenția Națională de Sănătate Publică, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Pentru a sensibiliza populaţia şi a face atât părinţii, cât și copiii, să conştientizeze pericolul otrăvirilor cu substanțe chimice, mai ales în condiţii casnice, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în comun cu șefii Direcțiilor de învățământ teritoriale, alături de medicii de familie și cadrele didactice vor desfăşura activităţi de informare şi comunicare pe tematica prevenirii intoxicațiilor și protecției sănătății de acțiunea diferitor substanțe chimice.

Pe parcursul acestei săptămâni vor fi organizate discuții publice, instruiri şi difuzate materiale informative în presă în domeniul prevenirii intoxicațiilor acute cu produse chimice. Totodată, va fi organizat un concurs de desen în rândul elevilor, iar câștigătorii vor fi premiați pentru locurile 1, 2 şi 3.

Pentru mai multe detalii accesați pagina web al ANSP (www.ansp.md) sau apelați la numărul de telefon 022 574-580.

Spread the love