Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

80 de tineri au primit burse de studiu pentru formare profesională din partea Fundației Orange Moldova

17/06/2021
80 de tineri au primit burse de studiu pentru formare profesională din partea Fundației Orange Moldova

Fundaţia Orange Moldova (FOM) a oferit tinerilor 80 de burse în cadrul celei de-a 10 ediții aniversare a proiectului „Burse pentru formare profesională”. Cei 80 de învingători au primit burse a câte 12.000 lei. Aceştia își fac studiile în 38 de instituții de învățământ profesional-tehnic din 10 regiuni ale țării.

Astăzi a avut loc ceremonia de premiere a învingătorilor concursului. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost reprezentat de secretarul de stat Vasile Cușca, care a apreciat importanța acestui proiect în dezvoltarea profesională și oferirea accesului pe piața muncii calificate a tinerilor care provin din familii cu venituri reduse sau din familii social-vulnerabile.

”Pe parcursul ultimilor 10 ani, peste 800 de tineri au beneficiat de burse de studiu pentru formare profesională, ceea ce demonstrează importanța acestui proiect în motivarea tinerilor să își realizeze potențialul din punct de vedere profesional și ulterior să se încadreze pe piața muncii și să obțină o sursă de venit. Suntem recunoscători partenerilor pentru finanțarea și promovarea acestei inițiative, care vine în suportul tinerilor din medii defavorizate sau care au dizabilități”.

În ediția din acest an, la concurs au fost depuse un număr record de 286 de dosare, care au fost analizate de către o comisie de experți independenți, formată din reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai mediului academic.

Bursele sunt utilizate de tineri pentru acoperirea necesităţilor curente precum cazare, masă, procurare de cărţi, instrumente necesare pentru orele practice etc. Grupul ţintă al programului îl reprezintă tinerii, băieţi şi fete, absolvenţi ai gimnaziilor din Moldova, care doresc să-şi continue studiile la nivel mediu de specialitate.

Proiectul „Burse pentru formare profesională” este implementat de Centrul de Informaţii Universitare, cu suportul financiar integral al Fundaţiei Orange Moldova şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova.

Menționăm că, în decursul celor 10 ani de desfășurare proiectului, au fost depuse 1753 dosare de aplicare, iar FOM a oferit tinerilor 817 de burse, susținându-i în procesul de obținere a unei meserii și asigurarea unui loc de muncă aici, acasă. Bugetul total al burselor oferite pe parcursul celor 10 ediții este de 9.659.000 lei. Bursele au fost oferite în bază de concurs, anual, cu posibilitatea reînnoirii acestora pe întreaga durată a studiilor.

Spread the love