Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Și tu poți fi student USMF „Nicolae Testemițanu”

22/07/2020

În această perioadă ne-am convins, mai mult ca niciodată, că cele mai valoroase profesii sunt cea de medic, asistent medical și farmacist, cei care salvează omenirea pe timp de pace și război. Acești specialiști sunt indispensabili pentru societate, iar tu poți fi unul dintre ei! Procesul de admitere în acest an la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va avea loc în perioada 27 iulie-4 august, iar dosarele de concurs, la prima etapă, vor fi depuse on-line. 

În acest an, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” oferă 440 de locuri pentru studii superioare de licență (ciclul I) și studii integrate (ciclul I și ciclul II) cu finanțare bugetară, cu 35 mai multe comparativ cu anul trecut, și 342 – în bază de contract. În premieră, au fost alocate și 20 de locuri pentru studii superioare de masterat (ciclul II), cu finanțare de la bugetul de stat.

Oferta educațională a Universității, pentru anul universitar 2020-2021, prevede studii superioare de licență la programele: optometrie (4 ani), asistență medicală generală (4 ani), sănătate publică (4 ani) şi tehnologie radiologică (4 ani). Universitatea mai oferă și studii superioare integrate pentru medicină (6 ani), stomatologie (5 ani) și farmacie (5 ani).

Totodată, programul de masterat include specialitatea „Tehnologii moleculare în sănătate”, pentru o perioadă de doi ani. Procesul de instruire se desfășoară în patru limbi: română, engleză, rusă și franceză. Universitatea oferă condiții optime de studii și cercetare: aule și săli dotate cu echipamente performante, laboratoare de cercetare utilate modern, peste 2000 de locuri de trai în cămine, două complexuri sportive și un teren în aer liber, zone de recreere cu Wi-Fi gratuit.

Studenții deprind meserie în 95 de clinici universitare, amplasate în instituții medicale republicane și municipale. Un rol important în pregătirea viitorilor specialiști îl are Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, unde viitorii medici obțin abilități practice, cu ajutorul unor simulatoare performante.

Prin intermediul programelor internaționale de mobilitate academică, studenții obțin stagii în instituțiile și clinicile medicale de peste hotare. Taxele de studii pentru anul universitar 2020-2021 au rămas neschimbate.

Profesorii universității dar și mai mulți medici au venit cu un îndemn pentru absolvenții liceelor și centrelor de excelență din țară, care urmează să-și aleagă profesia, să opteze pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Emil Ceban, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a menționat:

„Timp de 75 de ani, Universitatea pregătește medici și farmaciști pentru sistemul național de sănătate și nu doar, iar absolvenții noștri își fac meseria cu cinste și responsabilitate, veghind sănătatea oamenilor, și se fac remarcați în toată lumea, contribuind la sporirea imaginii instituției. Astăzi, mai mult ca niciodată, țara noastră are nevoie de cadre medicale! Împreună pentru prosperarea Almei Mater!

Vă îndemnăm să optați pentru Universitatea de Stat de Medicină  și Farmacie „Nicolae Testemițanu” – unica instituţie de învăţământ superior medical din țară, care formează specialiști în domeniul medicinei și farmaceuticii, care are capacitatea de a răspunde exigențelor contemporane și de a conferi plusvaloare la tot ceea ce semnifică o societate sănătoasă. ”

Angela Cazacu-Stratu, conferențiarul universitar, prodecan al Facultății de Medicină nr. 1

„Din acest an, la USMF „Nicolae Testemițanu” aveți posibilitatea să aplicați la un nou program de studii de licență „Sănătate publică”. Acest program are menirea de a forma specialiști de înaltă calificare care vor promova modul sănătos de viaţă, vor realiza programe şi politici în acest domeniu şi vor preveni morbiditatea în rândul oamenilor”.

Adrian Hotineanu, profesor universitar, șef al Catedrei de chirurgie nr. 2

„În această perioadă ne-am convins că profesia de medic este cea mai valoroasă, este profesia care salvează vieți. Dacă iubești oamenii și dorești să ajuți, te așteptăm în familia USMF „Nicolae Testemițanu” ca să obții cea mai nobilă profesie din lume – cea de doctor”.

Boris Nedelciuc, dermatolog, expert în medicina estetică, doctor în științe medicale, conferențiar universitar

„Instituția noastră a devenit, în ultimii ani, un adevărat centru de excelență. În medicină nu există lift, dacă vrei să atingi culmile succesului, trebuie să urci pe trepte. O altă cale nu există. Republica Moldova nu înseamnă doar Cetatea Soroca, codrii, celebrele vinării. Pentru mine, ca și pentru alți colegi, Republica Moldova a însemnat și înseamnă, întâi de toate, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”!”.

Marcel Abraș, cardiolog interventionist, șef de secție, Institutul de Cardiologie

„Mi-am dorit să devin medic încă de când eram elev. Acest vis a devenit posibil datorită Universității, care m-a format ca personalitate și ca medic specialist, iar astăzi sunt mândru că pot profesa medicina la noi acasă. Împreună cu colegii mei efectuez cele mai multe intervenții minim-invazive pe cord din țară.”

Rezultatele intermediare ale concursului de admitere vor fi anunțate pe 7 august 2020. Depunerea documentelor în original va avea loc în perioada 8-18 august, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 20 august.

Sursă foto: USMF „Nicolae Testemițanu”

Spread the love