Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Medicii şi asistentele medicale de la Spitalul Republican „Timofei Moşneaga” poartă ie cu mândrie

28/06/2020

Au înlocuit, pentru câteva clipe, halatele albe şi costumele medicale cu straie populare. Așa a fost sărbătorită ziua de 24 iunie – Ziua Internațională a Iei, de către medicii şi asistentele medicale de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”. Pentru a-și arăta susținerea față de colegii implicați în lupta cu COVID-19, au făcut o poză, aranjându-se în formă de inimă.

Iniţiatoarea ideii, Vera Sali, spune că mereu a fost fidelă portului popular.

„Chiar şi în perioada pandemiei nu trebuie să uităm de valorile care ne reprezintă. Prin inima pe care am format-o am încercat să ne exprimăm gratitudinea pentru cei care luptă cu COVID-19. Am vrut să transmitem gânduri bune și de încurajare tuturor persoanelor, care zi de zi depun efort pentru a salva oameni. Medicii, asistenţii medicali, infirmierele sunt foarte obosiţi şi chinuiţi. Unii dintre ei nu şi-au văzut copii şi familiile de câteva luni”, mărturisește preşedinta Comitetului sindical al spitalului, Vera Sali.

Şi asistenta medicală, Aliona Stăvilă, și-a manifestat dragostea față de portul popular, îmbrăcând cea mai frumoasă cămașă a neamului. Chiar dacă este obişnuită cu costumele chirurgicale, mereu poartă ia cu mândrie.

„De fiecare dată mă simt specială atunci când îmbrac haine tradiţionale. Îmi amintesc de trecut, de strămoşi, de adevăratele valori pe care nu trebuie să le dăm uitării. Îi încurajez mereu pe copii mei să poarte, la evenimente speciale, haine tradiţionale”, spune asistenta medicală din Secţia chirurgie generală, Aliona Stăvilă.

Spread the love