Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Grădinițele private și-au reluat activitatea

20/08/2020

Grădinițele private și-au reluat activitatea din 17 august. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică. Până la sfârșitul săptămânii, toate instituțiile educaționale  trebuie să publice graficul și modelul după care vor activa.

Conform hotărârii, redeschiderea grădinițelor este strict coordonată cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în conformitate cu Raportul de autoevaluare privind pregătirea instituțiilor în perioada pandemică.

Între timp, Direcția educație, tineret și sport și Direcția asistență socială și sănătate din mun. Chișinău au organizat, în perioada 17-20 august, instruiri online pentru asistenții medicali din grădinițele de stat din Capitală. Astfel, angajații instituțiilor preșcolare au fost informați despre măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor.

Pentru redeschidea şi reluarea activității instituțiilor de educație timpurie din municipiul Chişinău a fost elaborat un Plan de acțiuni manageriale, care vine să reglementeze activitățile grădiniţelor, în contextul pandemiei. Planul elaborat de municipalitate va fi national.

Acţiunile ce sunt întreprinse sau urmează a fi aplicate sunt: asigurarea instituției/grupelor cu săpun, detergenți, dezinfectanți, echipament de protecție personală, termometre electronice sau cu infraroșu, dezinfectarea tuturor încăperilor și a terenurilor de joacă. Documentul mai prevede accesul în grupe a  10-12 copii, având prioritate micuţii cu vârsta 4-6 ani, replanificarea numărului de paturi în dormitoare și a meselor în sala de grupă, cu păstrarea distanței de cel puțin 1 metru, etc.

În funcție de evoluția și situația epidemiologică, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Spread the love