Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Echipamente de protecție medicală din partea Guvernului Turciei

07/09/2020

30.000 măști chirurgicale, 600 halate chirurgicale și 1400 șorțuri chirurgicale pentru medicii din toată țara, acestea sunt ajutoarele oferite Republicii Moldova de către Guvernul Turciei.

Echipamentele de protecție vor fi distribuite instituțiilor medicale din Republica Moldova, pentru a reduce riscul de infectare și a asigura protecția lucrătorilor medicali antrenați în lupta cu infecția COVID-19. „În aceste clipe dificile, doar prin solidaritate și implicare vom putea să depășim pandemia COVID-19. Republica Turcă este partenerul strategic al sistemul de sănătate și social, pentru care ne exprimăm recunoștința pentru tot suportul acordat”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Alexandru Holostenco.

La rândul său, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, E.S. Dl Gurol Sokmensuer, a menționat: „Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, iar din cauza pandemiei multe domenii de activitate au fost stopate. Turcia este solidară cu Republica Moldova în această perioadă și în continuare vom susține fiecare domeniu de activitate”.

În luna aprilie, Turcia a trimis în țara noastră un avion plin cu echipament medical, sub forma de zeci de mii de măști şi ochelari de protecție, combinezoane, mânuși, dar şi o tonă de dezinfectant pentru mâini.

Spread the love