Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Burse pentru studenţii şi rezidenţii implicaţi în lupta cu COVID-19

08/07/2020

Studenţii, medicii şi farmaciştii rezidenți implicaţi în tratarea pacienţilor cu noul tip de coronavirus vor beneficia de burse de stagiu din partea statului. Decizia a fost luată de Executiv săptămâna trecută. Bursa va fi oferită suplimentar, pe lângă cea tradițională, achitată pentru studii.

Astfel, medicii şi farmaciştii rezidenţi vor primi o alocaţie lunară, în valoare de 1600 de lei, în timp ce studenţii din universităţi vor beneficia de 1200 de lei lunar. Câte 1000 de lei vor primi elevii din învățământul profesional tehnic.

Termenul necesar pentru efectuarea stagiului de practică în instituțiile medico-sanitare implicate în combaterea infecției COVID-19 este de trei luni pentru studenţii, medicii și farmaciștii rezidenți şi de două luni pentru elevii din centrele de excelenţă şi colegii.

Pentru implementarea acestui proiect, din bugetul de stat vor fi alocate peste şase milioane de lei. Inițiativa urmează să fie examinată și votată de Legislativ. În prezent, în instituțiile medicale din ţară activează 53 de rezidenţi şi aproximativ 200 de studenţi.

Spread the love