Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Anularea etapizată a restricţiilor

08/07/2020

Piețele din capitala şi-au reluat programul obișnuit de muncă din 1 iulie, inclusiv în zilele de odihnă, dar cu interzicerea accesului copiilor de până la 7 ani. Şi centrele comerciale, cu excepția cinematografelor și a unitatilor de agrement din incinta acestora, au revenit la pogramul deplin de activitate. Totuşi, până în 15 iulie, rămân închise terenurile de joacă si cele sportive,  dar şi aflarea în locurile publice a grupurilor mai mari de trei persoane şi a vârstnicilor de peste 63 de ani.

Din 1 iulie, piețele din capitală activează de la ora 05:00 până la ora 19:00, cu interzicerea comerțului ambulant în preajmă, iar zilele de luni rămân a fi sanitare.

Totodată, magazinele și unitățile comerciale specializate, cu excepția cinematografelor  și centrelor de agrement amplasate în incinta acestora, activează conform programului obișnuit, cu respectarea și monitorizarea strictă a prevederilor de prevenire a infecției COVID-19.

Deocamdată, până în 15 iulie, rămâne suspendată activitatea zonelor de agrement  și este interzisă organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție, indiferent de statut, public sau privat.

Tot până la mijlocul lunii iulie este interzisă activitatea cluburilor de noapte şi a discotecilor, scăldatul în lacurile cu plajă, aflarea în locuri publice (păduri, parcuri, alei) în grupuri mai mari de trei persoane, aflarea vârstnicilor de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, de sport și zone de agrement.

Rămâne suspendată şi activitatea centrelor de reabilitare/recuperare balneosanatorială, a grădiniţelor, a taberelor de odihnă, organizarea și desfășurarea tuturor activităților /competițiilor cu caracter cultural și sportiv.

Măsurile de precauţie vor fi revizuite în funcție de evoluția situaţiei epidemiologice. Starea de urgenţă în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 iulie.

Spread the love