Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Alte 100.000 doze de vaccin antigripal au ajuns în țară

07/12/2020

Alte 100.000 doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova, dintre care 85.000 doze, în sumă estimativă de 550 mii dolari, au fost donate țării noastre de Centrul pentru Vaccinuri Echitate.  

Cele 100.000 de doze au fost achiziţionate prin intermediul UNICEF, în baza prevederilor Memorandumului semnat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protectiei Sociale și Centrul pentru Vaccinuri Echitate din SUA.

Totodată,  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a achiziționat suplimentar 15.000 doze de vaccin antigripal din fondul de profilaxie a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, de asemenea, prin intermediul UNICEF, în suma de 83 mii dolari.

Vaccinurile antigripale sunt precalificate de Organizația Mondială a Sănătății și urmează a fi distribuite instituțiilor medicale primare, cre vor organiza procesul de imunizare a persoanelor din grupurile de risc.

De vaccinuri vor beneficia, în mod prioritar, bolnavii cronici, gravidele, copiii din orfelinate, bătrânii din aziluri, lucrătorii medicali, angajații structurilor de forță, ai instituțiilor de asistență socială, dar și alte categorii de persoane, la recomandarea medicilor de familie.

Până acum, 200.000 doze au fost ditribuite în toată ţara pentru imunizarea contra gripei sezoniere.

Spread the love